Marcinkevičius




abuVokietijos užsienio reikalų ministrė pirmadienį įstrigo Abu Dabyje, kai dėl jos vyriausybinio lėktuvo techninės problemos – jau ne pirmo tokio pobūdžio incidento – lėktuvas buvo priverstas grįžti į oro uostą, o ne skristi į Australiją.

Užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) pirmadienio vakarą turėjo atvykti į Kanberą ir pradėti vizitą Australijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Fidžyje.

Tačiau jos Vokietijos karinių oro pajėgų lėktuvas „Airbus A340“ turėjo grįžti į Abu Dabį po degalų papildymo sustojimo dėl mechaninės problemos su flaperonais, ministerijos atstovas spaudai Sebastianas Fischeris (Sebastianas Fišeris) parašė socialiniame tinkle „X“.

Pilotas problemą pastebėjo praėjus kelioms minutėms po lėktuvo pakilimo iš Abu Dabio, o po dviejų valandų orlaivis vėl saugiai nusileido išpylęs apie 80 tonų degalų, pranešė Vokietijos naujienų agentūra dpa.

Vokietijos karinės oro pajėgos „X“ pranešė, jog dirba labai intensyviai, kad delegacija galėtų tęsti kelionę.

Tai naujausia iš virtinės problemų, susijusių su Vokietijos vyriausybiniais lėktuvais, iš kurių dalis yra senstelėję. Gegužę, kai buvo Katare, dėl pažeistos lėktuvo padangos A. Baerbock turėjo viena diena pratęsti kelionę į Persijos įlankos regioną.

Lėktuvas, kuriuo A. Baerbock skrido į Australiją, 2018 metais buvo susidūręs su elektros paskirstymo dėžutės problema, dėl kurios tuometinė kanclerė Angela Merkel ir tuometinis finansų ministras Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) vėlavo išskristi į Didžiojo dvidešimtuko aukščiausiojo lygio susitikimą Argentinoje.

Nuo to laiko vyriausybė užsakė tris naujus A350 lėktuvus, iš kurių du jau naudojami.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode